Drveni most na rijeci Piva kod Pluzina

Rijeka Piva

Kanjon rijeke Pive, koja uz rijeku Taru predstavlja jednu od najljepših, ako ne i najljepšu rijeku u Crnoj Gori, prosječen je kroz planine Maglić, Volujak, Pivsku planinu. Kanjon je dugačak oko 33km, a dubok oko 1200m.

Hidroelektrana Piva je pregradila kanjon Pive 1975. godine i tu se nalazi Brana Mratinje koja je visoka 220m i predstavlja jednu od najvećih brana u Evropi. Brana Mratinje je izuzetno interesantna našim gostima te pri dolasku u Kamp, svi iskoriste priliku da naprave predivne fotografije sa ove impozantne građevine.

Rijeka Piva Crna Gora
Pivsko jezero u parku prirode Piva

Brana je stvorila i prelijepo bajkovito Pivsko jezero koje je na nekim mjestima duboko čak i do 200m.
Rafting Kamp Modra Rijeka dobio je naziv po prelijepoj, modroj boji rijeke Pive, na čijoj se obali nalazi. U neposrednoj blizini rafting kampa nalaze se sastavci Pive, Tare i Drine, kao jedinstveno mjesto na svijetu gdje se u jednu tačku spajaju tri prelijepe rijeke.

U blizini Rafting kampa, nalazi se i prelijepi žičani most preko rijeke Pive koji svake godine posjeti veliki broj turista, uživajući u prelijepom prizoru i vjerovatno najslikanijem mjestu u okolini koje ostane zabilježeno na fotografijama svih posjetilaca.

Drveni most na rijeci Piva